Isännöitsijätoimisto
Hirvonen

Laadukasta isännöintiä

sukupolvelta toiselle

yli 35 vuoden ajan!

Asukasinfo

Asukasinfosta löydät tietoa taloyhtiön perusasioista, huoneiston hoidosta ja remonttien tekemisestä

button_siirry  

Jätä viesti isännöitsijälle

Ikkunaan avautuvien sähköpostiosoitteiden kautta voit jättää viestin isännöitsijälle.

Huoneiston muutostyöilmoitus

Täältä löydät tietoa huoneistoremonteista sekä ohjeet muutostyöilmoituksen  laatimiseksi


button_siirry  

Uudelle osakkeenomistajalle
Muuttajalle
Kotivakuutus
Huoneiston huoltotoimet
Huoneistoremontit
Vastuunjakotaulukko
Avainturvallisuus
Paloturvallisuus
Ilmanvaihto ja lämmitys
Jätehuolto ja jätteiden lajittelu
Järjestysmääräykset
Talohuollot

Avainturvallisuus

Pidämme päivittäin avaimia kädessä eritilanteissa, mutta harvoin mietimme, montako kotimme avainta on ulkopuolisten käsissä maailmalla?

Avainturvallisuus tarkoittaa avainten oikeanlaista käsittelyä ja hallintaa eri kohteissa ja tilanteissa. Erittäin tärkeä osa avainturvallisuutta on yksittäisen avaimenkäyttäjän huolellisuus. Avain on arvoesine, joka tulee säilyttää turvallisesti käyttäjän välittömässä hallinnassa. Avaimen joutuminen vieraisiin käsiin on aina turvallisuusriski. Avainta ei tule luovuttaa ulkopuoliselle edes hetkellisesti. Kukin avain on aina vähintään yhtä arvokas kuin sen avaamien ovien takana oleva omaisuuskin.

Älä koskaan laita avaimiisi tunnisteita esim. osoitetta tai huoneistonumeroa!


Lisäavaimet

Lukoston avainturvallisuustaso ohjaa lisäavainten tilauskäytäntöä.

Abloy Classic

Abloy Classic on avainturvallisuudeltaan perustason lukitusratkaisu, joka on toteutettu perinteisellä avainjärjestelmällä. Abloy Classic -lisäavaimia voi helposti teettää kaikissa avainpalvelupisteissä, mutta toisaalta tämä lisäavainten teettämisen vaivattomuus edellyttää erityistä huolellisuutta avainten käyttäjiltä.

Abloy Profile (ns. ura-avain)

Abloy Profile on ennen vuotta 1995 yleisesti käytetty tehdastasoinen avain¬järjestelmä. Valmistaja toimittaa lisäavaimia ja palveluja tehtaalta sovittujen lukostokohtaisten tilaustunnisteiden perusteella. Uusia lukostoja ei valmisteta.

Abloy Exec

Abloy Exec on patentoitu avainjärjestelmä, joka on vuoden 2009 syksyyn asti yleisesti käytetty ns. tehdastason avainjärjestelmä. Abloy Exec -lukituskohteen asiakastietojen käsittely on rajattua ja lisäavaimet tilataan tehtaalta. Tilausten tekemiseen tarvitaan aina lukosto- ja tilauskohtaiset tunnistetiedot.

Abloy Sento

Abloy Sento on uusin tehdastason Abloy -avainjärjestelmä. Abloy Sento -avainjärjestelmässä on avainturvallisuus erinomainen, koska lisäavainten ja lukitusmuutosten tekeminen on tarkasti valvottua. Abloy Sento -lukituskohteen asiakastietojen käsittely on rajattua ja lisäavaimet tilataan tehtaalta. Tilausten tekemiseen tarvitaan aina lukosto- ja tilauskohtaiset tunnistetiedot.

Mikäli tarvitset huoneistoon lisäavaimia (Profile-, Exec- tai Sento -avaimia), niitä voi tilata ainoastaan huoneiston osakkeenomistaja / osakkeenomistajat.

Vuokralainen voi tilata lisäavaimia ainoastaan osakkeenomistajan kirjallisella valtakirjalla, jossa tulee olla myös osakkeenomistajan ilmoitus lisäavainten lukumäärästä. Valtakirja tulee toimittaa Isännöitsijätoimisto Hirvoseen ennen tilauksen eteenpäin menemistä. Lisäavaintilaus toimitetaan lukkoliikkeelle vasta valtakirjan saannin jälkeen.

Tilaa lisäavaimia tästä .

Asuntokauppa ja avainturvallisuus

Asuntokaupan yhteydessä on hyvä varmistaa, että saatte kaikki uuden asuntonne avaimet myyjältä. Varsinkin, jos kohteessa on käytössä Profile-, Exec- tai Sento -avaimet. Em. avain-järjestelmissä kaikki avaimet on merkitty avainturvallisuushenkilöllä olevaan lukostokansioon.
Huoneistoon teetettyjen avainten määrän pystyt varmistamaan parhaiten isännöitsijältä, koska pääsääntöisesti isännöitsijä toimii kiinteistöjen avainturvallisuushenkilönä.


Käytöstä poistettavat avaimet

Sarjamuutosten yhteydessä (Profile-, Exec- tai Sento -avaimet) käytöstä poistetut avaimet tulee toimittaa avainturvallisuushenkilölle (isännöitsijälle), joka merkitsee poistetut avaimet lukostokansioon. Avainturvallisuushenkilö hävittää avaimet tämän jälkeen asianmukaisesti.

Käytöstä poistettujen Abloy:n Classic lukkojen avaimet voi hävittää katkaisemalla ne ja toimittamalla sen jälkeen metallijätteen keräyspisteeseen. Abloy Classic avaimet voi toimittaa myös Abloy -valtuutettuun lukko¬liik¬kee¬seen hävitettäväksi.

Kadonneet avaimet

Mikäli avain jostakin syystä katoaa, ja on vaarana, että avainta tullaan käyttää rikolliseen tai ilkivaltaiseen tarkoitukseen, tulee harkita huoneiston tai jopa koko kiinteistön uudelleen sarjoitusta. Ota välittömästi yhteys isännöitsijään, jos huomaat avaimesi kadonneen.


Lukkojen huolto

Toimiakseen moitteettomasti myös lukkoja on huollettava säännöllisesti. Lukkojen omatoiminen huoltaminen on onneksi poikkeuksellisen vaivatonta. Huolla seuraavat osat lukkojen voiteluun tarkoitettua lukkoöljyllä:

• telki (eli lukon kielet)
• avainpesä (eli mihin avain työnnetään)
• vääntönupin juuri (mistä ovi avataan sisäpuolelta)

Kun teet tämän voitelun pari kertaa vuodessa, varmistat, että lukko toimii moitteettomasti ja sitä on mukava käyttää.

Tarkista vielä, että lukon vääntönupin ja painikkeen kiinnitysruuvit ovat kunnolla kiinni.
Mikäli lukon toiminnassa tai huoltamisessa on ongelmia, niin ota yhteys huoltoliikkeeseen tai isännöitsijään.

Lisätietoja lukituksesta ja lukkojen huollosta saatte Abloy Oy kotisivuilta www.abloy.fi

Lähde: Abloy Oy